Kinesiotaping

Kinesiotaping komt van oorsprong uit Japan. De tape is 25 jaar geleden ontwikkeld door dr. Kenso kase. Het is een techniek die gebruik maakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam.Dat gebeurt met behulp van speciale tape. De tape activeert het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen.

Het verschil tussen de gewone sporttape en de kinesiotape ligt in het feit dat de kinesiotape rekbaar is tot 140% van de oorspronkelijke lengte.Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van pijnlijke bewegingen, wat leidt tot drukverhoging. De kinesiotape is juist gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de tape de huid een stukje optilt.

De tape kan meerdere dagen gedragen worden waardoor de therapie 24 uur per dag plaatsvindt,in tegenstelling tot een reguliere behandeling. Vaak wordt er zelfs doorgetraind. Verder heeft de tape ongeveer dezelfde dikte en gewicht van de huid, is antiallergisch en latex vrij.

De tapemethode is heel effectief bij overbelasting zoals, achillespeesklachten, tennisarm, rug en schouderklachten.

Het goed toepasbaar bij o.a.

  • Verstuikingen/kneuzingen

  • Spier en peesletsel

  • Lokale vochtophoping/zwelling

  • Menstruatiepijn

  • Ontstekingen reduceren

Er bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten kan verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn positief en het is zeker de moeite waard om deze tapemethode toe te passen bij iemand met hooikoorts